LOVSKO STRELSTVO

45. POKAL ILOVE GORE

Strelišče za golobe

V nedeljo 30.06.2024 je LD Grosuplje priredila že tradicionalno lovsko strelsko tekmovanje Pokal Ilove Gore, ki je bilo 45. po vrsti. Na sončno nedeljo smo se zbrali pred kočo, kjer je bilo v jutranjih urah vse pripravljeno za obiskovalce in tekmovalce. Pestro dogajanje je potekalo čez cel dan, pri koči je naš član Sašo ob pomoči tovariša Zvoneta zbiral prijave za skrito tarčo, otroci so se lahko pomerili v streljanju z zračno puško, tarča je bil sukanec na katerem je bila privezana suha klobasa. Kar nekaj strelcev je bilo uspešnih in klobasa katere vrvica je bila prestreljena, je romala strelcu v žep.

Celotno strelsko tekmovanje je potekalo brez večjih zapletov, in kar je najbolj pomembno, varno, za kar gre zahvala vsem udeležencem. Tekmovalo se je v dveh disciplinah, 25 glinastih golobov in tarče na 35 m-MK za člane, veterane in super veterane.

Pod drobnogledom

Ker je bil nagradni sklad zelo bogat, je bilo kar nekaj tekmovalcev, kljub temu, da so na isti dan potekala tekmovanja tudi drugod po Sloveniji. Po koncu uradnega dela tekmovanja je sledila še tekma na izpadanje, ki je med lovci strelci znana kot »ABJAJC«. Takšen način tekmovanja je vedno zanimiv za obiskovalce in dobrodošel za strelce, saj tako “potrenirajo” tudi drugačen položaj pri strelu ali pa pravilo, ki ga določi sodnik tekmovanja. Bilo je zelo zabavno.

Za dobro hrano in pijačo je poskrbela gostinska ekipa naše LD, ki tudi tokrat ni razočarala. Zahvala vsem udeležencem tekmovanja, članom strelske ekipe ter drugim članom LD, ki so z svojim prispevkom in delom pomagali, da je še en pokal Ilove Gore ostal v lepem spominu.

Posebna zahvala gre sponzorjem in donatorjem:

  • GMM proizvodnja d.o.o.
  • Trgovina lovec Grosuplje, Davorin Marinč s.p.
  • Artemis d.o.o.
  • Pucihar-P d.o.o.
  • Strateg d.o.o.
  • Bert Zrnec, Maja Marinčič, Marko Fujan, Vinko Perko, Miha Novak

Nagradni sklad

Velika izbira

Skupinska fotografija

42. POKAL ILOVE GORE

Za nami je 42. Pokal Ilove gore, ki smo ga izpeljali na prečudovito, sončno nedeljo. Kljub visokim temperaturam se je zbralo kar zavidljivo število tekmovalcev, tako da je bilo vzdušje odlično. Tudi tekmovalnosti ni manjkalo. Polni rezultat zadetih golobov so dosegli štirje tekmovalci. 24 zadetih golobov pa je bilo neverjetno veliko in je bilo na koncu kar lepo število razstreljevanj. Največja tekmovalnost pa se je pokazala pri tekmi za ”abjajc”. Ta je potekala več kot eno uro in za tekmovalce skoraj ni bilo pretežkega goloba.

Tekmovanje je potekalo brez zapletov in streljalo se je neprekinjeno. Za pijačo in odlično hrano je poskrbela gostinska ekipa, ki je med tekmovanjem zabavala čakajoče. Seveda pa brez strelske ekipe, ki je skrbela za samo tekmovanje, nebi potekalo vse tako gladko.

Pohvala tekmovalcem in članom LD Grosuplje.

foto: @SiKu foto

VABILO NA 42. POKAL ILOVE GORE

 

 

 

40. OBLETNICA POKALA ILOVE GORE

LOVSKA DRUŽINA GROSUPLJE VSE LOVCE STRELCE PRIJAZNO OBVEŠČA, DA PRIREJA LOVSKO STRELSKO TEKMOVANJE OB 40. OBLETNICI POKALA ILOVE GORE

v nedeljo 30. junija 2019 od 08:00 ure dalje pri lovski koči LD Grosuplje (Ilova Gora).

Na svečanosti ob jubileju bo slavnostni govornik župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič!
(Pričetek ob 09:00 uri. Ne zamudimo!)

DOLOČILA:
1. PRIJAVE: od 08:00 do 12:00 ure
2. V ekipnem delu lahko ekipa šteje do 5 (pet) članov iste LD, 
velja pa rezultat najboljših treh. 
3. Za posamezno uvrstitev lahko vsak tekmovalec tekmuje
večkrat, velja pa le najboljši rezultat.
4. Za ekipni rezultat šteje prva serija strelca.
5. Tekmovanje je razpisano za vse tri kategorije.
6. TEKMOVALNA SERIJA ŠTEJE:
*25 GOLOBOV (lovski položaj)
– ČLANI – golob = 8 točk
– VETERANI – golob = 4 točke
* ČLANI (četverni položaj) 
1. SRNJAK (ob kolu) 
2. GAMS (ob palici)
3. PRAŠIČ (prostoročno)
4. LISICA (leže) 
*VETERANI, SUPER VETERANI
veteranska tarča (3 + 5 x 2 strela)
7. TEKMOVANJE NA IZPADANJE: (FAIR PLAY) ali
»Abjajcen« (nagrade – vrhunske mesnine!)

NAGRADE:
EKIPNO; Prve tri ekipe prejmejo pokale v trajno last.
POSAMEZNO; Prvi trije v vsaki disciplini prejmejo medalje.
POKALE prejmejo tudi prvi trije posamezniki v kombinaciji.
GLAVNA NAGRADA BO izžrebana izmed vsem prisotnih strelcev in sicer : ODSTREL STAREJŠEGA SRNJAKA Z MESOM!

Trening bo v četrtek, 27. junija 2019 od 16:00 ure dalje.

Vse informacije na 031/834-666 Marko Fujan.

Poskrbljeno bo seveda tudi za pravo fešto z odlično hrano in pijačo, kot se za tak jubilej spodobi!

______________________________________________________________________________

ZAKLJUČEK ZLD LIGE 2019

Dne 11.5.2019 Je potekal zaključek ZLD lige na strelišču LD Grosuplje na Ilovi gori. Po dveh kolih kjer nas je pral dež, pihal veter in celo padal sneg, je tekma potekala v suhem in celo sončnem vremenu. Zaključka se je udeležilo nekaj manj kot 30 strelcev članov, veteranov in super veteranov. Tekma je bila klasična, kar pomeni, da se je streljalo golobe in MK.

V kategoriji kombinacija člani je prvo mesto zasedel Damjan Porenta (LD Rakovnik), drugo mest Marko Fujan (LD Grosuplje) in tretje mesto Evgen Makuc (LD Rakitna). Najbolj zanimivo je bilo v kategoriji golobi člani, kjer je bil za razvrstitev prvih treh mest potrebno razstreljevanje (shoot off). Za prvo mesto sta se pomerila Damjan Porenta in Evgen Makuc, za tretje mesto pa Milko Vrbinc (LD Rakovnik) in Anže Pintar (LD Stahovica). Razstreljevanje za tretje mesto je dobil Pintar in sicer po štirih golobih. Dvoboj za prvo mesto pa je pripadal Makucu.

Ekipno so ligo ZLD Ljubljana osvojili člani LD Rakovnik, drugo mesto LD Ig in tretje mesto LD Rakitna.

Na koncu je bil razglašen še skupni seštevek za kvalifikacije na državno prvenstvo v kombinaciji. Ta kombinacija je polek golobov in MK-ja vključevala še disciplini kompak in VK. V skupnem seštevku sta na prvem mestu pristala dva z enakim rezultatom, vendar je po strelskem pravilniku prvo mesto pripadalo tistemu, ki je pri VK ustrelil več krogov v tarčo divjega prašiča (prostih rok brez naslona). Tako, da je prvo mesto zasedel Marko Fujan, drugo Tomaž Korošec (LD Lukovica) in tretje Anže Pintar.

Proti koncu tekme nas je nekoliko prestrašil dež vendar je na srečo padlo le nekaj kapljic in je bila slavnostna podelite na prostem. Medtem, ko so tekmovalci nestrpno čakali na rezultate, jim je gostinska ekipa LD Grosuplja pripravila obilno malico z odličnim pečenjem.

Po končani podelitvi in zahvalam dvema članicama strelske komisije, ki sta skrbeli za točnost rezultatov Ani Merzel (LD Ig) in Mariji Jakopin (LD Taborska jama), smo se vsi z velikim veseljem in spoštovanjem zahvalili Janiju Šivcu (LD Ig) za njegovo požrtvovalnost, odlično vodenje rezultatov in seveda celotno organizacijo lige ZLD Ljubljana.

Čestitke vsem strelcem in ostalim sodelujočim ter strelski pozdrav.

______________________________________________________________________________

V LD Grosuplje imamo strelstvo zelo dobro razvito. Na strelišču na Ilovi Gori izvajamo različne discipline streljanja in sicer na pokritih streliščih za glinaste golobe ter malokalibrsko puško.

Poleg raznih ligaških tekmovanj, katere gostimo na našem strelišču, vsako leto organiziramo tradicionalni POKAL ILOVE GORE, katero poteka že več kot 30 let. Naše strelišče, katero zelo sovpada z naravo ter je dobro dostopno je pogosto privlačno tudi za usposabljane lovskih pripravnikov.

Na domači ter drugih tekmah našo EKIPO najpogosteje zastopajo: Marko Fujan, Matic Marinč, Janez Marinč ter Robič Urban, David Trontelj in Matjaž Rutar.


Strelska ekipa LD Grosuplja v sestavi: Marko Fujan, Matic Marinč, Janez Marinč in Davorin Marinč je osvojila zgodovinsko prvo izvedbo lige ZLD Ljubljana 2016.

Na petih tekmah v kombinaciji glinastih golobov ter malokaliberske puške so dosegli 4319 točk in s tem EKIPNO PRVO MESTO.Liga Skupni seštevki Kvalifikacije

Vir: http://www.zldljubljana.si/novice/61-strelska-liga-zld-ljubljana-2016